докато се чудех какво да приготвя за обяд...
от фризера взех пакет с тиквички и ги метнах в тигана с олио,
от лятото си спомням комбинация с чушки,
та реших,
когато са готови да им сложа едно бурканче със запържени чушки,
приготвени есента в мазето за зимни дни
ровейки във фризера видях пакетче сварено цвекло,
та... манджата стана доста цветна ;)
сещам се, че няма да ми се зарадват всички,
затова бурканче с лятна манджа -
есенно домашно производство, отворих :)
3-4 яйца завършват картинката
нямах точна идея, но тиквата ми се подмотваше, та...
смесих в купа... да го запиша докато го помня ;)
сушени плодове - ситно нарязани /от домашните/,
ябълки, канела, бяла и кафява захар,
сусам, слънчоглед, орехи, овесени ядки
две лъжички мед,
завих го с фолио
и всичко отиде във фурната,
докато...
готово е...
и вкусно е ;)
Това занимание ми отне не повече от 45 минути със снимките ;)
:) :) пък сръчна съм... и скромна ;)
а за мерките - да си кажа - една мярка е "на око" ;)
:) :) пък сръчна съм... и скромна ;)
а за мерките - да си кажа - една мярка е "на око" ;)
8 мнения:
Окомерът е най-хубавата мярка :) А тиквата изглежда разкошно! Хубав ден от мен!
:) така е, Габи! Ще си призная - тиквата е наистина разкошна. Надмина очакванията ми. Но ще трябва да се внимава с количествата ;)
Прекрасен ден с много топлина ти желая! :)
Браво! Отличен/6/ - вкусно!!!И двете неща са супер, пък и ги обичам! Поздрави, Шаренийка!
:) Благодаря ти, Цвети!
Усмихнати поздрави! :)
МММ, тиквата вероятно е много вкусна.
На колко градуса се пече и за колко време?
The witch, пекох я на около 180 градуса, но не засякох време. Пробвах я да е омекнала и тогава я извадих.
Благодаря за отговора. Ще опитам рецептата с удоволствие.
Ще се радвам да споделиш после :)
Публикуване на коментар