RSS

сряда, 25 януари 2012 г.

по-малко от час в кухнята

докато се чудех какво да приготвя за обяд...

 от фризера взех пакет с тиквички и ги метнах в тигана с олио,
от лятото си спомням комбинация с чушки, 
та реших, 
когато са готови да им сложа едно бурканче със запържени чушки, 
приготвени есента в мазето за зимни дни
 ровейки във фризера видях пакетче сварено цвекло, 
та... манджата стана доста цветна ;)
 сещам се, че няма да ми се зарадват всички,
затова бурканче с лятна манджа -
есенно домашно производство, отворих :)
3-4 яйца завършват картинката
нямах точна идея, но тиквата ми се подмотваше, та...
смесих в купа... да го запиша докато го помня ;)
сушени плодове - ситно нарязани /от домашните/,
ябълки, канела, бяла и кафява захар, 
сусам, слънчоглед, орехи, овесени ядки
две лъжички мед, 
завих го с фолио
и всичко отиде във фурната,
докато...
 готово е...
и вкусно е ;)

Това занимание ми отне не повече от 45 минути със снимките ;)
:) :)  пък сръчна съм... и скромна ;)
а за мерките - да си кажа - една мярка е "на око" ;)



8 мнения:

Габи каза...

Окомерът е най-хубавата мярка :) А тиквата изглежда разкошно! Хубав ден от мен!

shareniika каза...

:) така е, Габи! Ще си призная - тиквата е наистина разкошна. Надмина очакванията ми. Но ще трябва да се внимава с количествата ;)
Прекрасен ден с много топлина ти желая! :)

Zvetanka Shahanska каза...

Браво! Отличен/6/ - вкусно!!!И двете неща са супер, пък и ги обичам! Поздрави, Шаренийка!

shareniika каза...

:) Благодаря ти, Цвети!
Усмихнати поздрави! :)

The witch каза...

МММ, тиквата вероятно е много вкусна.
На колко градуса се пече и за колко време?

shareniika каза...

The witch, пекох я на около 180 градуса, но не засякох време. Пробвах я да е омекнала и тогава я извадих.

The witch каза...

Благодаря за отговора. Ще опитам рецептата с удоволствие.

shareniika каза...

Ще се радвам да споделиш после :)

Публикуване на коментар