това го правя с бадем вместо орех, смокините на половинки, върху захарта лисвам малко алкохол (количество и вид на вкус - водка, ром, коняк...) и във фурната. прави гъсто сосче и се е утрепало от вкуснотия!
Добре дошла, Гарга Рошава, при нас! Твоят вариант изглежда... изкусително ;) Но... какво да се прави, като мама /разбирай, аз/ ;) не позволява алкохол :) :)
добре заварили! ама той се изпарява! ако пък не алкохол, поне малко водичка, да не са съвсем сухи, понеже те не пускат сок, освен ако не са много меки и презрели. тогава пък трябва да се намали захарта, че става байгън :)
Тук споделям свои снимки. Ако ви харесат, може да си ги пренесете и във вашите виртуални кътчета. Молбата ми е една - сложете линк към оригинала. :) :) :) Благодаря Ви!
7 мнения:
това го правя с бадем вместо орех, смокините на половинки, върху захарта лисвам малко алкохол (количество и вид на вкус - водка, ром, коняк...) и във фурната. прави гъсто сосче и се е утрепало от вкуснотия!
Къде по това време смокини, Звездичке? Искам и аз! :)
намерих си снимка на моя вариант, за сравнение :)
http://forum.flowersnet.info/download/file.php?id=504&mode=view
Добре дошла, Гарга Рошава, при нас!
Твоят вариант изглежда... изкусително ;)
Но... какво да се прави, като мама /разбирай, аз/ ;) не позволява алкохол :) :)
Здравей, Мел!
:( няма ги... Това са позабравени летни спомени, за стопляне на дъждовна есенна вечер...
добре заварили!
ама той се изпарява! ако пък не алкохол, поне малко водичка, да не са съвсем сухи, понеже те не пускат сок, освен ако не са много меки и презрели. тогава пък трябва да се намали захарта, че става байгън :)
В следващия "смокинов" сезон ще опитаме и този вариант :) До тогава ще се връщаме към спомените и бурканчета със сладко ;)
Публикуване на коментар