RSS

понеделник, 24 октомври 2011 г.

смокинови наслади





Смокините на четири разцепени,
половинка орех, щипка захар,
умерена фурна и...
ммм... сладко удоволствие.

7 мнения:

Гарга Рошава каза...

това го правя с бадем вместо орех, смокините на половинки, върху захарта лисвам малко алкохол (количество и вид на вкус - водка, ром, коняк...) и във фурната. прави гъсто сосче и се е утрепало от вкуснотия!

Melisa каза...

Къде по това време смокини, Звездичке? Искам и аз! :)

Гарга Рошава каза...

намерих си снимка на моя вариант, за сравнение :)

http://forum.flowersnet.info/download/file.php?id=504&mode=view

shareniika каза...

Добре дошла, Гарга Рошава, при нас!
Твоят вариант изглежда... изкусително ;)
Но... какво да се прави, като мама /разбирай, аз/ ;) не позволява алкохол :) :)

shareniika каза...

Здравей, Мел!
:( няма ги... Това са позабравени летни спомени, за стопляне на дъждовна есенна вечер...

Гарга Рошава каза...

добре заварили!
ама той се изпарява! ако пък не алкохол, поне малко водичка, да не са съвсем сухи, понеже те не пускат сок, освен ако не са много меки и презрели. тогава пък трябва да се намали захарта, че става байгън :)

shareniika каза...

В следващия "смокинов" сезон ще опитаме и този вариант :) До тогава ще се връщаме към спомените и бурканчета със сладко ;)

Публикуване на коментар