Даааа! Зелник е, защото се прави със зелении - лапад, киселец, коприва, спанак, зелен лук... Аз не обичам вкуса на спанак и го правя от лапад и лук, а понякога разнообразявам с киселец и коприва, ако нямам помощници. ;) Когато ми се помага съм призовавана за по-малко разнообразие, а когато съм сама - експериментирам... и се харесва, важното да не знаят какво има вътре ;)/хахах/
Наистина всяка баница е по-хубава и... дори по-вкусна, когато е вита. Но днес май е по-лесно да се съобразя с размера на тавата, че да няма "празно" ;)
Тук споделям свои снимки. Ако ви харесат, може да си ги пренесете и във вашите виртуални кътчета. Молбата ми е една - сложете линк към оригинала. :) :) :) Благодаря Ви!
5 мнения:
Чуден е!
Свежо, пролетно.. дали наистина е пълен със зеле?
Или само названието е такова..
Поздрави, Шаренийка, ведри дни и :-)
Важно е плънката да е пролетна и зелена. Примамливо вкусно е! :)
Даааа! Зелник е, защото се прави със зелении - лапад, киселец, коприва, спанак, зелен лук... Аз не обичам вкуса на спанак и го правя от лапад и лук, а понякога разнообразявам с киселец и коприва, ако нямам помощници. ;) Когато ми се помага съм призовавана за по-малко разнообразие, а когато съм сама - експериментирам... и се харесва, важното да не знаят какво има вътре ;)/хахах/
В нашият край го правят завит на спирала, а отстрани се слага отделна лента с повече сирене. Тя ми е най-вкусна.
Наистина всяка баница е по-хубава и... дори по-вкусна, когато е вита. Но днес май е по-лесно да се съобразя с размера на тавата, че да няма "празно" ;)
Публикуване на коментар