RSS

събота, 4 февруари 2012 г.

суфле!? - големият експеримент







дори не вярвам, че това е мое дело...
винаги съм заобикаляла рецептите за суфле 
като капризни и рядко случващо се сполучливи.
обаче...във фризера имам гъби - пачи крак, 
които не ми се иска да правя все панирани.
миналата седмица изекпериментирах една запеканка,
но днес... знам ли от'де ми се взе идеята...
поразгледах няколко рецепти за суфлета и...
запретнах ръкави...
ей, го...на'...
и тъй като у дома любители на гъби сме... точно един ;)
готова съм със седмичното си меню,
другите да му мислят ;)
да опитам ли да си спомня какво сложих?
имах само три яйца - разбити са поотделно белтъци и жълтъци,
/това поне схванах като основно от рецептите за суфле/
при жълтъците сложих 4-5 лъжици прясно мляко, 
една лъжица кисело и щипка сода, 
лъжица царевичен грис, 
лъжичка нахутено брашно,
две лъжици пшенично,
лъжица и половина овесени трици,
разбира се и гъбите, 
които нарязах ситно, след като попарих с вряла вода, 
след изваждането им от фризера,
малко сол, 
щипка индийско орехче - защо ли?... ако знаех...
/нямам идея защо сложих всичките тия неща.../
смесих с белтъците и... във фурната.
резултатът е - добре бухна, изненадах се...
и дори ми хареса ;)
пак ще направя :):)

4 мнения:

Albena Weibel каза...

Шаренийче, стоплих се с твоето суфле , в това студено време! Чудесно си го направила!!! Много , много вкусно изглежда! Браво!
Желая ти един много щастлив Уикенд и те прегръщам сърдечно!

shareniika каза...

Благодаря, Бени!
Топла прегръдка и от мен! :)
Усмивки с поздрав сърдечен! :):)

Габи каза...

Еха, страхотно се е получило! Нямам гъбки, но може би и без тях би се получило :)

shareniika каза...

Мисля си, че щом това се получи, то няма проблем да се експериментира и с друго :)
Успех, Габи!

Публикуване на коментар