Обичам смокини. Обичаме смокини. При нас не виреят.
Но оттатък Балкана ги има. А днес е пазарен ден.
И на пазара има смокини. Много вкусен плод, но нетраен.
Всеки хапва колкото иска, другите ще ги направим на сладко.
Да действаме:
Но оттатък Балкана ги има. А днес е пазарен ден.
И на пазара има смокини. Много вкусен плод, но нетраен.
Всеки хапва колкото иска, другите ще ги направим на сладко.
Да действаме:
...измити и почистени....
9 мнения:
Я...супер!А тъкмо днес ми обясняваха как се прави сладко:)
Ммм... как вкусно? Божествено вкусно изглежда :)))
Обичам смокини! Вкусно:)))
:):):)
Кой ще пътува за Стара Загора :))
А само сладкото от смокини ли се чака така от сутринта до вечерта и от вечерта до сутринта или и за други сладка важи това?
Стара Загора...?! не разбирам...
"Чакането" може да е и повече, например да се вари всяка сутрин или вечер, както е удобно. До колкото знам, а и логично ми звучи, така се прави, за да се напоят плодовете със сироп. При тазвечерното варене, сока вече се е сгъстил. Но до сутринта ще е станал по-рядък. Тогава ще се доварят и ще се проверява гъстотата с капка върху студена чиния или в чаша вода... варианти много се предлагат. задължително се добавя и лъжичка лимонтозу, разтворено в лъжица вода 3-4 минути преди края. Това се прави, за да не се "захаросва" сладкото. По този начин у дома правим всички сладка. :)
Дано съм била полезна.
Там е пълно със смокини
Във всеки двор :)
Публикуване на коментар