RSS

четвъртък, 12 август 2010 г.

смокини

Обичам смокини. Обичаме смокини. При нас не виреят.
Но оттатък Балкана ги има. А днес е пазарен ден.
И на пазара има смокини. Много вкусен плод, но нетраен.
Всеки хапва колкото иска, другите ще ги направим на сладко.
Да действаме:

...измити и почистени....
... сироп от килограм захар, 3 ч.чаши вода и... 80-90 смокини...
...да поврат 15 минути...
...и как ухае на сладко от смокини...
/та може ли на друго ;)/
...сега ще "отлежават" до довечера, за да се напоят със сироп...
...довечера, по хладината, ще се варят още 15 минути...
..."отлежаване" до сутринта, когато ще се доварят по правилата за варене на сладко...
Мммм... от сега знам кое сладко ще се свърши най-бързо...
Ама вкусно изглежда... ;)

10 мнения:

Ondine каза...

Я...супер!А тъкмо днес ми обясняваха как се прави сладко:)

fedora каза...

Ммм... как вкусно? Божествено вкусно изглежда :)))

Zvetanka Shahanska каза...

Обичам смокини! Вкусно:)))

shareniika каза...

:):):)

Valkocompany каза...

Кой ще пътува за Стара Загора :))

Boriana Boeva каза...

А само сладкото от смокини ли се чака така от сутринта до вечерта и от вечерта до сутринта или и за други сладка важи това?

shareniika каза...

Стара Загора...?! не разбирам...

shareniika каза...

"Чакането" може да е и повече, например да се вари всяка сутрин или вечер, както е удобно. До колкото знам, а и логично ми звучи, така се прави, за да се напоят плодовете със сироп. При тазвечерното варене, сока вече се е сгъстил. Но до сутринта ще е станал по-рядък. Тогава ще се доварят и ще се проверява гъстотата с капка върху студена чиния или в чаша вода... варианти много се предлагат. задължително се добавя и лъжичка лимонтозу, разтворено в лъжица вода 3-4 минути преди края. Това се прави, за да не се "захаросва" сладкото. По този начин у дома правим всички сладка. :)
Дано съм била полезна.

Valkocompany каза...

Там е пълно със смокини
Във всеки двор :)

lambe goa каза...

Thank you, this blog has added to my knowledge obat maag alami mujarab It's perfect

Публикуване на коментар