Здравей! Как правиш мусаката "по нашенски"? Защото моята "по нашенски" изглежда дооооста различно :) А наше лошо нали няма, колко повече "по нашенски" знам, толкова по-вкусно ще ми е ;))) Поздрави!
Здравей! По бърз начин. Кайма, ситно нарязан кромид, се задушават в тефлонов тиган с мнооого малко мазнина, винаги в каймата има достатъчно мазнина. Когато е готово слагам подправки по желание, но задължително чубрица и червен пипер, тук е мястото на солта и бурканче с домати. В тавата са нарязаните на кубчета картофи и при тях изсипвам съдържанието на тигана. Обърквам и наливам вода да се покаже малко от картофите, но не много. Когато картофите са готови, /да се набождат с вилица/ заливам с яйца и прясно мляко, понякога слагам и 2-3 лъжици кисело мляко. Това е. Ние си я харесваме :) Приятен апетит!
Много обичам мусака. Явно само в заливката са ни различията :))) Аз я правя с кисело мляко, яйца и брашно. Така получавя аромат на хлебче. Сега ще я пробвам с твоята заливка, звучи ми доста интересно :) Благодаря ти :)) Всичко добро!
Тук споделям свои снимки. Ако ви харесат, може да си ги пренесете и във вашите виртуални кътчета. Молбата ми е една - сложете линк към оригинала. :) :) :) Благодаря Ви!
3 мнения:
Здравей! Как правиш мусаката "по нашенски"? Защото моята "по нашенски" изглежда дооооста различно :) А наше лошо нали няма, колко повече "по нашенски" знам, толкова по-вкусно ще ми е ;)))
Поздрави!
Здравей! По бърз начин. Кайма, ситно нарязан кромид, се задушават в тефлонов тиган с мнооого малко мазнина, винаги в каймата има достатъчно мазнина. Когато е готово слагам подправки по желание, но задължително чубрица и червен пипер, тук е мястото на солта и бурканче с домати. В тавата са нарязаните на кубчета картофи и при тях изсипвам съдържанието на тигана. Обърквам и наливам вода да се покаже малко от картофите, но не много. Когато картофите са готови, /да се набождат с вилица/ заливам с яйца и прясно мляко, понякога слагам и 2-3 лъжици кисело мляко.
Това е. Ние си я харесваме :)
Приятен апетит!
Много обичам мусака. Явно само в заливката са ни различията :))) Аз я правя с кисело мляко, яйца и брашно. Така получавя аромат на хлебче.
Сега ще я пробвам с твоята заливка, звучи ми доста интересно :)
Благодаря ти :))
Всичко добро!
Публикуване на коментар