RSS

неделя, 28 февруари 2010 г.

сладкиш с мармалад



Ето най-бързият начин да освободите шкафа от бурканчета с поизостанали мармалади... :):):), което предполага всеки път различен вкус...
Гарантирам за отлични вкусови качества с домашните мармалади... ;)
Това е дело на две сръчни ръчички, които вчера гледаха, а днес направиха. ;)
Ръчичките разбиха четири яйца с чаша захар. С риск за живота, както бе оценено, добавиха лъжичка сода към половин кофичка кисело мляко, а тя дори не искаше да прелее, но се преживя без жертви. Бе добавено 2 лъжици олио /на око/ и около /сещай се "на око"/ чаша брашно, докато доби подходящата гъстота. ;) По-голямата "половина" бе пресипана в намазнена и набрашнена тава и след добиване на златист цвят във умерена фурна, щедро бе намазана с мармалад от сливи. Мармаладът бе скрит под слой от останалата "половина" и за разкош поръсено с нарязани орехи. Допича се и се издебва момента на възможно най-ранна консумация ;)
Вкусно ни е!

0 мнения:

Публикуване на коментар