RSS

събота, 13 февруари 2010 г.

мусака

... по нашенски...

3 мнения:

Анонимен каза...

Здравей! Как правиш мусаката "по нашенски"? Защото моята "по нашенски" изглежда дооооста различно :) А наше лошо нали няма, колко повече "по нашенски" знам, толкова по-вкусно ще ми е ;)))
Поздрави!

shareniika каза...

Здравей! По бърз начин. Кайма, ситно нарязан кромид, се задушават в тефлонов тиган с мнооого малко мазнина, винаги в каймата има достатъчно мазнина. Когато е готово слагам подправки по желание, но задължително чубрица и червен пипер, тук е мястото на солта и бурканче с домати. В тавата са нарязаните на кубчета картофи и при тях изсипвам съдържанието на тигана. Обърквам и наливам вода да се покаже малко от картофите, но не много. Когато картофите са готови, /да се набождат с вилица/ заливам с яйца и прясно мляко, понякога слагам и 2-3 лъжици кисело мляко.
Това е. Ние си я харесваме :)
Приятен апетит!

Анонимен каза...

Много обичам мусака. Явно само в заливката са ни различията :))) Аз я правя с кисело мляко, яйца и брашно. Така получавя аромат на хлебче.
Сега ще я пробвам с твоята заливка, звучи ми доста интересно :)
Благодаря ти :))
Всичко добро!

Публикуване на коментар