Сервирано е за най-нетърпеливия ми помощник:
В един разговор с Мелиса, тя ми сподели за десерта, който приготвят в нейното семейство от много години. С нейно позволение цитирам "извадка от скайп-разговора" ни преди време:
-->
Първо се сварява житото във вода, по-добре е да се свари и да престои така сварено (примерно от вечерта до следващия ден). Слага се млякото да заври и се сипва в него житото. Добавя се грозде (може прясно) или пък стафиди, нарязва се ябълка на дребни парченца.
По желание: слага се сварена царевица, нарязват се портокалови корички за аромат, може да се добавят череши или вишни от компот и така ври известно време.Сваля се от котлона, тогава се добавят нарязани на дребно орехи.
Добавя се захар на вкус.
У дома решихме да добавим канела. А днес сложих две лъжици мед, с което намалих количеството на захарта.
Мелиса, благодаря ти, че освен най-позитивното място в нета ни даде и тази вкусна рецепта, която е вече е една от любимите у дома!
2 мнения:
Радвам се, че и вие го харесахте ;)
:):):) Благодаря!
Публикуване на коментар