Баклавата за Бъдни вечер е готова. Очаква да бъде сиропирана.
Необходими са:
готови кори за баница;
нарязани орехи;
кокосови стърготини;
канела;
олио.
Намазва се една кора с олио, покрива се със втора, в единия край се разпределя лъжица и половина орехи, лъжица кокосови стърготини, поръсва се с канела и се навива стегнато. Реди се в тава, нарязва се на хапки. Залива се със сгорещено олио и се пече на 160 градуса до апетитен златист цвят. Желателно е да престои поне 24 часа преди да се сиропира. Добра идея е да се сложат във водата за сиропа няколко листа от лимоново дърво. Невероятен аромат!
Добър апетит!
2 мнения:
Значи тази ще се опита ;)
;)
Публикуване на коментар