RSS

понеделник, 21 декември 2009 г.

арабска баклава

Нали идват празници?
Снощи пак ми дойде вдъхновение.

-->
АРАБСКА БАКЛАВА
Продукти:
6 яйца
125 гр. масло
1 ½ ч. ч. захар
1 ½ ч. ч. брашно
1 ч. ч. млени орехи
1 пакет кори за баница
сироп:
3 ч. ч. захар
4 ч. ч. вода
1 ванилия
Яйцата и захарта се разбиват мнооого хубаво. Прибавят се брашното и орехите. В голяма тава, намазана с масло, се разпръскват половината кори, нарязани на лентички. Отгоре се разстила тестото, а върху него се слагат останалите лентички от корите. Слага се тънко нарязано масло.Пече се в умерена фурна. Сиропира се на другия ден.


Баклавата е изпечена:









Баклавата е сиропирана:










Баклавата е нарязана:










Баклавата е сервирана:










Приятен апетит!

У нас баклавата вече свърши... ;(...


5 мнения:

Melisa каза...

При нас има още 2 парченца, ще си ги разделим, ако искаш ;)
А рецептата вече е записана в "тефтера с любими", заслужи си мястото там :)

Кокин каза...

Ех, аз каквото и да правя, вкъщи нямат мерак да ми направят арабска баклава. Ама идват празници, ще си я изпрося от другаде :P

shareniika каза...

Мелиса, радвам се, че е "любима" вече!

Кокин, дано да имаш добра леля, та може и да хапнеш ;)

Весели празници!

Кокин каза...

В къщи е на мода сладкиш "рошав" я да видим малко снимков материал и за него, таман да зарадваш домочадието :P

shareniika каза...

Ехеее, да оставим малко тайни за утре. ;)

Публикуване на коментар