гюзлемета,
по рецептата на баба /прабаба/....
оригиналът се пече на сач,
а днес...
със сигурност сме позагубили нещо, но...
и фурната ни върши работа...
най-хубавото е,
че сръчните ръчички на внучка /правнучка/
пожелаха да опитат и...
разбира се, се справиха ;)
най-хубавото е,
че сръчните ръчички на внучка /правнучка/
пожелаха да опитат и...
разбира се, се справиха ;)
2 мнения:
интересен модел на гьозлеми - за първи път виждам да се навиват така :) по нашия край се сгъват като подарък - може да се пекат, може и да се опържат
:) Така ги правеше баба ми, наричаше ги още "двойно токани банички". ...от Беломорска Тракия.
А другите банички, които сгъваше на плик бяха просто банички и ги пържеше в тиган.
Усмихната събота, Neizi_ss!
Публикуване на коментар