RSS

събота, 16 февруари 2013 г.

гюзлемета





гюзлемета,
по рецептата на баба /прабаба/....
оригиналът се пече на сач,
а днес... 
със сигурност сме позагубили нещо, но...
и фурната ни върши работа...
най-хубавото е,
че сръчните ръчички на внучка /правнучка/
пожелаха да опитат и...
разбира се, се справиха ;)


2 мнения:

Neizi_ss каза...

интересен модел на гьозлеми - за първи път виждам да се навиват така :) по нашия край се сгъват като подарък - може да се пекат, може и да се опържат

shareniika каза...

:) Така ги правеше баба ми, наричаше ги още "двойно токани банички". ...от Беломорска Тракия.
А другите банички, които сгъваше на плик бяха просто банички и ги пържеше в тиган.
Усмихната събота, Neizi_ss!

Публикуване на коментар