RSS

четвъртък, 3 май 2012 г.

копривено





когато коприва се намира,
на манджа бързичко се прави,
за разкош се сиренце добавя
и вкусно се обядва...

3 мнения:

Gloxy-Floxy каза...

Фрикасе ли си направила? И аз мислех да пробвам. Я сподели рецептата. :)

shareniika каза...

:) фрикасе ми звучи... сложно.
Направо си е копривена каша. Слагам измитата коприва в тенджера с вода да поври. Малко сол, защото после със сиренето идва още сол. Като започне да се разкъсва копривата - около 20-30 минути /не засичам, колкото - толкова/ слагам размито брашно с малко вода. Ври малко /2-3 мин/ и се бърка постоянно. В най-оригиналната рецепта баба слагаше лъжица мас, много вкусно става. Тази година за пръв път я направих без мазнина, реших, че в сиренето има достатъчо :) /пък и да е по-вегатарианско ;)/ Много е хубаво ако се поднесе и с извара или смес от сирене и извара. Количества по вкус и настроение :)
Добър апетит! :) :) :)

Gloxy-Floxy каза...

Мерси! :)

Публикуване на коментар